Els llavis i el sol

Els llavis es poden cremar i la forma de protegir-los és amb una alta protecció d’ampli espectre amb una textura que sigui capaç de mantindres en ells. Això ho aconseguim gràcies als bàlsams de llavis amb alta protecció solar per evitar cremades, ja que les cremes normals de protecció no es mantenen en els llavis.

Els llavis no poden absorbir la crema perquè no tenen glàndules sebàcies.

Aquesta és una de les condicions de la seva vulnerabilitat sota el sol.

Altres són que no tenen estrat corni que els protegeixin i, a aquestes dues coses, es suma que no tenen melanina que absorbeixi la radiació ultraviolada.

Sense aquesta protecció que ofereix la melanina, la pell (semi-mucosa) que conforma els llavis no passa pel bronzejat fins arribar a la cremada. Directament, es pot cremar.

Són, en definitiva, una de les zones més vulnerables sota el sol. Permanentment exposada, és zona on sol aparèixer càncer. Concretament, carcinoma epidermoide o carcinoma de cèl·lules basals.

Com protegir els llavis de el sol?

El sol (i també el fred i el vent) poden provocar que es deshidratin i ressequin. I no només això: un excés de sol sobre els llavis fa que el col·lagen i l’elastina que formen el llavi es deteriorin, produint arrugues al seu voltant.

Altres danys que pot provocar l’excés de sol sobre els llavis és: herpes labial i queilitis(inflamació dels llavis).

Per tot això, els llavis s’han de protegir amb SPF alt o molt alt d’ampli espectre mitjançant una textura tipus cera que asseguri la seva permanència.

Per a això, el millor són les barres o estics de bàlsam amb protecció i ara a l’estiu que sigui resistent a l’aigua. Recomanem portar sempre a sobre i no oblidar reaplicarlo sempre que estem en condicions adverses de sol, fred o vent.

Demana Visita