ENDODÒNCIA
salt - GIRONA

material-endo.jpg

L’Endodòncia s’encarrega de diagnosticar, tractar i prevenir malalties de la polpa dental o d’una part d’aquesta.

La dentista Dra. Raquel Arribas presta el servei d’Endodòncia a Salt a la Clínica Dental Raquel Arribas

El tractament endodòntic comprèn tots aquells procediments dirigits a mantenir la salut de la polpa dental o d’una part d’aquesta. La polpa dental és un teixit connectiu constituït per cèl·lules nervioses que ocupa bona part de la corona i de l’arrel o arrels de la dent.

Quan la càries s’ha desenvolupat fins al punt d’afectar el nervi, aquest s’infecta i es fa necessària l’extirpació. És a dir, l’endodòncia. És el que popularment es coneix com matar el nervi. L’endodòncia és l’única opció que cal conservar la dent i de preservar la seva funció un cop la polpa (nervi) ha estat afectada.

Durant l’endodòncia s’elimina tot el teixit nerviós infectat, es preparen els conductes i s’omplen de material que garanteixi un segellat eficient.

Per a realitzar els tractaments endodòntics és imprescindible conèixer l’anatomia, tant de la cavitat pulpar com els conductes radiculars.

Recomanacions dels nostres especialistes després d'una endodòncia

Després d’un tractament que afecta els conductes, sol notar-se una molèstia lleugera o moderada d’aproximadament 72 hores de durada. Això es deu a la manipulació perllongada de la dent tractada. Recomanem que es prenguin antiinflamatoris durant aquestes 72 hores.

Hi ha també la possibilitat de patir un dolor important després del tractament durant les 72 hores posteriors a la intervenció. Tot i que és poc freqüent, no és estrany. El dolor no respon a la no existència de restes de nervi, sinó a una inflamació considerable de l’os al voltant de l’extrem de l’arrel de la dent. Si és el cas, pot prendre, a més del antiinflamatori, els analgèsics que li recomanarem. Poseu-vos en contacte amb nosaltres, però recordeu que es tracta d’un dolor normal i que poc més podrem fer a part de prescribiros medicació i esperar 72 hores per veure cap a on evoluciona.

Si el dolor s’accentua tan sols pel fet de tancar la boca, contactar amb la Clínica i procedirem a llimar lleugerament la dent ia reduir contactes excessius.

Si a més del dolor agut percep una inflamació important a la zona, febre o malestar general, probablement hagi de començar a prendre antibiòtic (Hi haurà consultar-ho prèviament amb el metge).

El tractament dels conductes té un èxit per sobre del 90%, però mai del 100%. La dent tractada d’aquesta manera ha de comportar-se com qualsevol altra. En cas de persistir el dolor o notar lleugeres molèsties a la dent sotmesa a tractament passat un període de més de 30 dies, poseu-vos en contacte amb nosaltres per avaluar el tractament.

– Al cap de 6 mesos seria recomanable fer una radiografia per veure l’evolució del cas.
– La dent tractada és més fràgil. Per això, es recomana posar una funda o una protecció similar, per reduir el risc de fractura.

Clínica Dental Raquel Arribas - Especialistes en Endodòncia

Demana Visita