La grip i la salut de les dents

La Gripe y la Salud dental

√Čs com√ļ en aquestes √®poques trobar-nos amb infeccions respirat√≤ries com refredats i grips. Aquests processos poden vindre associats al mal de queixal i beneficiar l‚Äôaparici√≥ de patologies orals que poden evitar-se amb unes senzilles mesures de prevenci√≥. El motiu pel qual podem patir mal de queixal √©s que alguns processos gripals venen acompanyats d‚Äôinflamaci√≥ del sinus paranasals i maxil¬∑lars (sinusitis), aquesta √ļltims localitzats just sobre els molars superiors. La inflamaci√≥ de les estructures pr√≤ximes als nervis provoca la seva estimulaci√≥ al comprimir-los.¬†

Per altre banda, l’habitual congestió nasal provoca que es respiri per la boca, és quan augmenta la sequedat, una situació que augmenta el risc d’irritació i aparició de caries. Es recomana augmentar la ingesta d’aigua per evitar aquesta sequedat i, en el cas de beure infusions i sucs àcids, no hem d’oblidar la higiene dental, per neutralitzar els possibles efectes nocius en l’esmalt dental.

A demés, si el procés gripal ve acompanyat de vòmits, és recomanable esbandir la boca amb aigua i no raspallar-se les dents de forma immediata. Si la infecció respiratòria és d’origen bacterià és important canviar el raspall de dents al superar el procés infecciós, ja que les bactèries poden sobreviure en aquest instrument imprescindible de la higiene dental, el que farà que la curació tardi més.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll Up

Demana Visita