La grip i la salut de les dents

La Gripe y la Salud dental

És comú en aquestes èpoques trobar-nos amb infeccions respiratòries com refredats i grips. Aquests processos poden vindre associats al mal de queixal i beneficiar l’aparició de patologies orals que poden evitar-se amb unes senzilles mesures de prevenció. El motiu pel qual podem patir mal de queixal és que alguns processos gripals venen acompanyats d’inflamació del sinus paranasals i maxil·lars (sinusitis), aquesta últims localitzats just sobre els molars superiors. La inflamació de les estructures pròximes als nervis provoca la seva estimulació al comprimir-los. 

Per altre banda, l’habitual congestió nasal provoca que es respiri per la boca, és quan augmenta la sequedat, una situació que augmenta el risc d’irritació i aparició de caries. Es recomana augmentar la ingesta d’aigua per evitar aquesta sequedat i, en el cas de beure infusions i sucs àcids, no hem d’oblidar la higiene dental, per neutralitzar els possibles efectes nocius en l’esmalt dental.

A demés, si el procés gripal ve acompanyat de vòmits, és recomanable esbandir la boca amb aigua i no raspallar-se les dents de forma immediata. Si la infecció respiratòria és d’origen bacterià és important canviar el raspall de dents al superar el procés infecciós, ja que les bactèries poden sobreviure en aquest instrument imprescindible de la higiene dental, el que farà que la curació tardi més.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Demana Visita