ODONTOPEDIATRIA
salt - GIRONA

L’odontopediatria tracta els problemes dentals de nens.

La funció de l’odontopediatra és molt important perquè s’enfoca en prevenir problemes presents i futurs de la salut bucodental en el nen.

PREGUNTES FREQÜENTS EN ODONTOPEDIATRIA

Resolem els teus dubtes sobre la Odontopediatria

TRACTAR DENTS DE LLET

Les dents de llet tenen un paper fonamental en el desenvolupament infantil. Ajuden en la parla. Ajuden a establir la masticació correcta. Determinen el camí per on la dent definitiva erupcionarà. La dent de llet és a més el millor mantenidor d’espai per al futur dent definitiva.

La pèrdua d’una dent de llet per càries o traumatisme farà que quan surti el definitiu, aquest quedi bloquejat i no pugui sortir. El tractament per resoldre el problema és molt més complex i costós que prevenir la caiguda d’una dent de llet.

La càries és una malaltia infecciosa. Tenir càries en dents de llet vol dir que tenim un focus d’emissió de bacteris que poden provocar càries en altres dents. Tractar la càries amb l’odontopediatra i potenciar la prevenció d’aquestes és important. Farà que no hi hagi bacteris que puguin provocar més càries en el moment de l’erupció d’una dent definitiu.

A més, una dent definitiva es troba dins de l’os per sota de la dent de llet. La càries no tractada en una dent de llet pot provocar una infecció que pot arribar a la dent definitiva.

No és només qüestió de dents, un infant és un futur pacient adult. Un nen que veu això d’anar a l’odontopediatra com una cosa natural, aprèn la importància de cuidar les seves dents des de petit. Aquest nen el dia de demà serà un pacient que no anirà al dentista amb por. Amb l’odontopediatra aquest nen tindrà cura de la seva salut bucodental com una part més de la seva cura corporal.

VISITAR EL DENTISTA INFANTIL

L’Acadèmia Americana d’Odontopediatria recomana fer la primera visita a l’odontopediatra durant el primer any de vida. És per afavorir la prevenció dental (hàbits de raspallat, ús o no de pastes de dents amb fluor, dieta, revisar si existeix patologia …).

També, és per anar acostumant al nen a la consulta dental a visites senzilles i curtes. Després es recomanen visites de revisió amb el dentista infantil cada 6 mesos per prevenir càries o altres problemes.

El paper dels pares és molt important abans de la 1ª visita. A l’odontopediatria es recomana que els pares expliquin als seus nens que anar al dentista infantil no és un càstig perquè no es raspallen les dents o perquè mengen llaminadures. Anar a l’odontopediatra és una qüestió de salut com quan van a qualsevol altre especialista de la medicina.

La 1a visita al dentista infantil és molt curta i amigable. A l’odontopediatria, el nen sol passar la primera visita a l’odontopediatra acompanyat pels seus pares. L’odontopediatra mira que no hagi càries ni problemes de genives. Com a part de la odontopediatria es comenta sobre la dieta i els hàbits d’higiene dental infantil. L’odontopediatra descarta que no hi hagi cap mal hàbit que pugui perjudicar el desenvolupament bucodental infantil. La bona actitud dels pares contribueix a animar el nen a establir una bona relació amb l’odontopediatra i tot l’equip de la clínica.

L'odontopediatra

L’èxit del tractament de l’odontopediatria no resideix només en la realització de la mateixa. El principal objectiu de la odontopediatria és aconseguir l’actitud positiva, donar confiança al nen i als seus pares cap al dentista infantil.

L’odontopediatra té formació específica com a dentista infantil. És que el nen és un pacient odontològic diferent de l’adult.

El nen està en constant evolució i creixement. Això fa que l’infant sigui un pacient amb unes necessitats de tractament personal i dental específiques en cada moment.

PER QUÈ FER EL TRACTAMENT DE ODONTOPEDIATRIA A SALT A LA CLÍNICA DENTAL RAQUEL ARRIBAS?

La nostra formació i experiència en ortodòncia infantil i odontopediatria a Salt ens donen una visió integral sobre el nen i el seu problema. Comencem la valoració de l’erupció i el recanvi de les dents, seguim amb la prevenció i el tractament de la càries, i la correcta alineació i funcionalitat de la seva dentadura.

En fer la primera valoració, no només observem problemes de la odontopediatria sinó també qualsevol problema de l’ortodòncia.

Des del principi vam iniciar un programa de prevenció de càries mitjançant fluoritzacions dentals anuals.

El nostre coneixement d’ortodòncia infantil i odontopediatria ens ajuda a integrar tot el coneixement relacionat al recanvi dentari del menor. És un aspecte molt important a l’hora de planificar el tractament d’ortodòncia infantil.

En el seguiment observem el creixement del nen des de petit. Ens dóna més informació sobre la seva evolució i creixement maxil·lofacial en el futur.

El tracte humà i personalitzat de tot l’equip de la Clínica Raquel Arribas farà que el nen se senti a gust cada vegada que visiti la nostra consulta.

Els nostres més de 10 anys d’experiència en odontopediatria a Salt, tots els menors que hem seguit fins a l’edat adulta ens avalen.

Contacta amb nosaltres i demana la primera visita. Durant la 1a visita farem una exploració clínica completa de la boca del teu fill / a, i t’orientarem sobre la seqüència i execució del seu tractament d’odontopediatria.

Demana Visita