PERIODÒNCIA
salt - girona

La dentista Dra. Raquel Arribas realitza el servei de Periodòncia a Salt-Girona a la Clínica Dental Raquel Arribas.

LA PERIODÒNCIA

La periodòncia és una branca de l’odontologia que tracta les malalties de les genives i l’os que sosté les dents.

Hi ha dos grans grups de malalties periodontals: les gingivitis i les periodontitis.

Coneixem com gingivitis les malalties que afecten les genives, és a dir, els teixits tous que protegeixen les dents. D’altra banda, coneixem per periodontitis un grup d’infeccions que afecten no només l’os que subjecta les dents sinó també altres teixits com el lligament periodontal i el ciment radicular.

La causa principal de la malaltia periodontal són els bacteris que habiten a la boca i que es dipositen en les dents i genives. Quan el nombre d’aquests bacteris augmenta en excés, es poden produir lesions en els teixits.

Hi ha factors agreujants com el tabac i algunes malalties, com la diabetis, entre d’altres.

SÍMPTOMES

Si la malaltia periodontal no es tracta, normalment progressa fins a la pèrdua progressiva de les dents. Fins arribar a l’extrem de pèrdua dental es passa per una sèrie de fases en què es produeix pèrdua de teixits de suport dental, major sensibilitat dental i, per tant, problemes en la masticació oa l’hora de prendre aliments i begudes fredes i calentes.

El edentulisme o falta de peces dentals pot donar lloc a problemes a l’hora de mastegar, problemes de tipus estètic o, fins i tot, problemes psicològics.

Tractament de les malalties periodontals

A la Clínica Dental Raquel Arribas practiquem la Periodòncia a SALT que habitualment consisteix a tractar i prevenir Gingivitis i Periodontitis

Gingivitis

En el cas de la gingivitis, el tractament consisteix generalment en fer neteges a la Clínica amb l’instrumental adequat, tenir cura de la higiene bucal a casa mitjançant un raspallat correcte i corregir factors que afavoreixen l’acumulació de bacteris. De vegades, l’ús de substàncies antimicrobianes també són convenients.

dentista7.jpg

Periodontitis

Pel que fa a la periodontitis, el tractament inicial consisteix també en fer neteges profundes a la Clínica amb l’instrumental adequat, tenir cura de la higiene bucal a casa mitjançant un raspallat correcte i corregir factors que afavoreixen l’acumulació de bacteris i que, per tant, empitjoren la progressió de la malaltia. De vegades, després de la valoració inicial del tractament, caldrà fer tractaments quirúrgics encaminats a frenar l’avanç de la malaltia i en la correcció de defectes estètics que hagin pogut sorgir.

Un control favorable de la malaltia periodontal requereix un programa orientat a mantenir i millorar els resultats del tractament inicial, així com prevenir l’aparició de noves malalties. És una etapa fonamental del tractament periodontal i l’única manera d’aconseguir el control de la periodontitis a llarg termini.

Recomanacions dels nostres especialistes després d'una intervenció periodontal

Demana Visita