prÒtesis dentals
rehAbilitació oral
salt - GIRONA

Recupera l'aspecte i les funcions normals de la teva boca

Els tractaments de rehabilitació i pròtesis dental tenen com a objectiu recuperar la salut, la funció i l’estètica de cavitats bucals amb un grau de destrucció important.

Mitjançant la restauració de les teves dents naturals o la seva substitució  per pròtesis dentals, podràs tornar a menjar i parlar amb normalitat, i la teva boca recuperarà un aspecte armoniós i saludable.

El fet que durant el segle passat bona part dels tractaments de rehabilitació oral i pròtesis més populars no fossin de el tot eficaços o fiables, fa que encara avui hi hagi persones que pensin erròniament que la seva boca no recuperarà un funcionament normal, que no estaran còmodes o fins i tot que estèticament no van a experimentar una millora notable.
Però en l’actualitat és possible aplicar solucions rehabilitadores eficaces, fiables i estètiques per a la major part dels casos, fins i tot els més complexos.

El desenvolupament durant les últimes dècades de materials i tècniques adhesives, al costat de l’ús d’implants, corones, ponts o altres pròtesis adequades a cada cas, permet restaurar estructures i peces dentals perdudes o molt malmeses d’una manera satisfactòria.

En la Clínica Dental Raquel Arribas entenem que al costat de l’experiència i la preparació dels nostres professionals, la clau per proporcionar a cada pacient els millors resultats possibles està en apostar per la qualitat de les pròtesis.

Per això vam recórrer a laboratoris i materials de primer nivell, que incorporen les tecnologies més modernes, aconseguint així que les pròtesis dentals tinguin una estructura precisa, la qual cosa facilita que s’adaptin bé als teixits i estructures de suport, durin més i funcionin millor, a més de proporcionar un aspecte estètic molt natural.

Entre altres avenços i tecnologies, podem destacar l’ús de sistema CAD – CAM, que permet el disseny i la fabricació de la pròtesi dental d’una manera completament informatitzada; o l’aplicació de plasma ric en factors de creixement per a la regeneració d’os i teixits.

Comptem amb prostodoncistas experimentats, que seran els encarregats d’estudiar el teu cas i planificar / aplicar el tractament, a més de coordinar els diferents especialistes de la clínica que poden haver d’intervenir durant el procés.

Tots els tipus de pròtesis dentals que pots necessitar

Un cop haguem valorat el teu cas i observat la necessitat de recórrer a una pròtesi dental, et recomanarem aquelles opcions que puguin ajustar-se millor.
Qualsevol tractament que puguis necessitar el tens al nostre centre.


Les pròtesis dentals es divideixen en fixes (que no es poden treure sense acudir a l’odotólogo) i removibles (el propi pacient se les pot treure i tornar a posar). Dins de les dues ha alternatives per col·locar-se sobre dents o sobre implants; i hi ha removibles que estan preparades per utilitzar-se en persones totalment edéntulas, és a dir, sense cap dent.
Dins de les fixes podem destacar les corones i els ponts, que poden col·locar-se tant sobre dents com sobre implants. A més, aquí s’inclou també la pròtesi híbrida, que és una pròtesi fixa completa que es col·loca sobre implants.

Dins de les pròtesis removibles destaquen les esquelètiques o parcials de resina, que s’utilitzen en pacients parcialment edèntuls (amb algunes dents). Per a pacients totalment edèntuls (sense dents) fem servir la sobredentadura, que es col·loca sobre implants, o les removibles completes, que van directament sobre les genives (sense que s’utilitzin implants).

La pròtesi híbrida es col·loca només sobre implants. S’usa en pacients que en una de les arcades o en les dues no tenen cap dent. Requereix un mínim de 4 – 6 implants (tot i que depèn de cada cas) i sol portar una estructura metàl·lica que li dóna solidesa i connecta als implants. Normalment es fa de materials tipus resina, a diferència de ponts i corones, que solen ser de porcellana. En Clínica Dental Raquel Arribas emprem la tecnologia CAD – CAM per confeccionar l’estructura de la pròtesi híbrida d’una manera precisa, la qual cosa facilita un millor ajust posterior, i per tant una major vida a llarg termini dels implants i la pròpia pròtesi. Davant d’altres tipus de pròtesis fixes sobre implants, té l’avantatge que en molts casos permet oferir una millor estètica, atès que reposa part dels teixits tous. A més, sol ser més econòmica que les rehabilitacions totals, i normalment requereix de menys implants. El principal desavantatge de la pròtesi híbrida es deu al fet que és convenient canviar les dents amb major freqüència que amb altres alternatives, a causa que sol ser de resina.
Les corones o funda dentals són peces artificials utilitzades per cobrir dents que estan molt danyats o deteriorats, però encara poden conservar-se. Sovint es recorre a les corones després de tractaments d’endodòncia en què la peça queda molt fràgil, quan hi ha fractures dentals i en general quan és necessària una gran restauració. També es fan servir per cobrir els implants. En Clínica Dental Raquel Arribas utilitzem materials ceràmics resistents que eviten el color fosc característic de les corones de metall – porcellana. En l’actualitat no ha de notar-se que la peça està intervinguda. Més informació sobre les fundes / corones dentals.
Un pont dental és un conjunt de corones unides entre si utilitzat per ocupar l’espai que ha deixat la pèrdua d’una o més peces dentals i substituir les seves funcions. Per quedar ben ancorat, el pont es cimenta a les dents naturals -o implantes- que hi ha a cada costat de l’espai buit deixat per la peça o les peces absents. Quan l’ancoratge té lloc sobre dents naturals cal el tallat dels mateixos, ja que si no es redueix la seva mida no es poden superposar les corones de cada extrem de el pont que van sobre ells. Normalment proposem a l’pacient apostar per un implant abans que per un pont, ja que la col·locació d’un implant al costat de la seva corona corresponent és totalment independent, i per tant no afecta cap altre gra (no cal tallar dents sanes adjacents), ni genera dependència entre ells (si algun dels dents d’un pont pateix algun dany, repercuteix a la resta). D’altra banda, també és possible col·locar un pont fix sobre implants quan falten 3 o més peces. En aquest cas les peces dels extrems porten implants, mentre que les que van enganxades al mig només porten la corona, de manera que es poden reposar diverses dents col·locant només dos implants, no havent-hi problemes de tallat en aquest cas per les pròpies característiques de els implants.
Totes dues es poden enquadrar dins de les pròtesis removibles que s’usen en pacients parcialment edèntuls (que tenen algunes dents). Les esquelètiques tenen l’avantatge de poder comptar amb un disseny més fi i resistent gràcies a la seva estructura metàl·lica, amb la qual cosa solen ser més confortables que les parcials de resina, les quals necessiten un major volum per poder assolir una resistència similar.
La sobredentadura és una pròtesi removible que es col·loca sobre implants en pacients totalment edèntuls (sense dents). Els implants que es posen serveixen com a sistema d’enganxament per retenir la pròtesi, que al seu torn va recolzada sobre les genives. Normalment s’utilitza per qüestions econòmiques o quan no hi ha molt os disponible, ja que requereix un menor nombre d’implants que les pròtesis fixes. És habitual que els pacients se sentin insegurs i pensin que la sobredentadura es sortirà o serà molt més incòmoda per menjar per ser removible, però la realitat és que després aquests problemes no passen. Davant de les pròtesis fixes, la sobredentadura té l’avantatge que permet recuperar millor la pèrdua de volum que s’observa en els llavis de persones que porten molt de temps sense dents, i estèticament queda molt bé, a més de recuperar les funcions normals de la boca . D’altra banda, a l’ésser de posar i treure pot netejar-se amb facilitat. Com a desavantatge cal assenyalar que a l’estar feta de resina es va desgastant, pot trencar-se davant cops forts i amb el temps va agafant color (ja que es tracta d’un material porós). Per tant és convenient canviar-la de tant en tant. A Clínica Dental raquel Arribas només treballem amb laboratoris que preparen pròtesis de qualitat i realitzem tots els ajustos necessaris perquè el pacient es trobi còmode i amb l’estètica que desitja.
La pròtesi removible completa es col·loca directament a la geniva, sense cap sistema de retenció, en pacients totalment edèntuls (sense dents). Està feta amb resina i es fa servir sobretot quan no és possible posar implants causa de l’estat de les genives, o per raons econòmiques. En principi és l’opció que plantegem en últim lloc, especialment a la part inferior, ja que és poc confortable i la subjecció no és bona. A dalt funciona millor gràcies a la succió de paladar, però tampoc la recomanem si hi ha alternativa mitjançant sobredentadura. Tot i que és l’opció que ofereix menys confort i estabilitat, la pròtesi removible completa permet recuperar les funcions essencials de la boca, com menjar. En el nostre centre comptaràs amb un tracte completament personalitzat i farem els ajustos necessaris fins que et trobis còmode amb la pròtesi.

Demana Visita